Met deze mix kan je alle kanten op: Gevulde speculaas, speculaasjes, pepernoten

Recepten:

Speculaas

850 gram mix
250 gram roomboter of margarine
Geschaafde amandelen

Alle ingredienten op kamertemperatuur met de hand mengen tot stevig beslag.
Laat het deeg een uur rusten in de koelkast om de smaak te bevorderen.
Als het deeg te droog is kun je wat melk toevoegen.
Het deeg gelijkmatig uitrollen en uitsteken of in de vorm drukken.
Speculaas afbakken op een ingevette bakplaat ca. 15 minuten op 155 graden.

Deeg pas van de plaat halen als deze is afgekoeld!
Kijk goed uit dat de speculaas niet verbrand, ze zijn zacht en niet te donker als ze uit de oven komen en worden door het afkoelen hard.

Pepernoten


Deeg bereiden zoals bij speculaas, hiervan gelijkmatige bolletjes draaien en op een ingevette bakplaat leggen, ca. 1 cm uit elkaar. Afbakken als speculaas, baktijd 10 minuten!

Gevulde speculaas

Extra ingredienten:
500 gram amandelspijs
logeklopt ei

Deeg bereiden als bij gewone speculaas, alleen wat extra melk toevoegen.
Deeg in twee stukken verdelen, 2 plakken van rollen.
Leg een plak amadelspijs op de ene plak speculaas, de andere er boven op.
Garneren met wat amandelen en bestrijken met een losgeklopt ei.
Bak de speculaas in ongeveer 40 minuten gaar in een oven van ca. 155 graden.

De baktijden zijn afhankelijk van de snelheid en warmte van uw oven en kunnen soms verschillen van onze richlijnen!

 


 
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 3,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

1

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.